Campus estiu 2020

Objectius i Metodologia

OBJECTIUS DEL CAMPUS

 • Que els nens passin uns dies inoblidables a la platja de forma organitzada i controlada.
 • Que s’iniciïn en el món marítim i de la nàutica amb les embarcacions de l’Escola de Vela del club.
 • Sensibilitzar de l’entorn mediambiental i l’espai natural que ens envolta i aprendre a respectar-lo.
 • Adaptació a l’activitat segons el grup, podent realitzar-la tot el grup o bé creant subgrups segons les necessitats (per edats, habilitats, motivació o aptituds) per portar-les a terme.

METODOLOGÍA

Totes les activitats estan dirigides per monitors de lleure i monitors de vela titulats amb llarga experiència en el treball del desenvolupament i motivació del nen/a, respectant cada infant el seu moment de maduresa.

Totes les activitats seran prèviament explicades perquè tothom sàpiga i entengui què és el que farem a continuació.

Les eines vehiculars seran: el joc i la creativitat.

Activitats

A l’hora de planificar les activitats del dia, es tindran en compte les condicions meteorològiques, les hores solars més intenses i les digestions dels infants, tant de l’esmorzar com del dinar.

Les Activitats del Campus estan organitzades en 3 grups:

Activitats marítimes   /    Jocs d’aigua   /   Tallers

Està previs fer alguna excursió a Els Muntanyants, l’espai natural que hi ha al costat del club marítim, visitant, observar i descobrint la flora i fauna que hi habita….

Les Activitats marítimes: són aquelles que estan més relacionades directament en contacte amb el mar, el medi natural, els vaixells i la navegació: navegació a vela, us de les taules de paddle i caiacs, bany a mar amb armilla, castells de sorra, observació de la platja i els restes que s’hi troben,… i sempre que la meteorologia i les condicions climatològiques ho permetin.

Els Jocs d’aigua són aquells que en serveixin per refrescar-nos jugant i divertint-nos a l’aire lliure: traslladar aigua d’un lloc a un altre, passar-se un globus d’aigua, omplir una galleda amb esponges amb aigua…, on es treballa i es motiva la cooperació i el treball d’equip. També podria ser un bon moment per recollir material per als tallers.

Tallers i els jocs són activitats que es portaran a terme d’una forma més tranquil·la, previsiblement, després dels apats. Aquestes activitats seran les de cantar cançons i explicar i inventar contes mariners, dibuixar, retallar, enganxar, usar el material recollit algun dia a la platja,… jocs de sensibilització, d’estimulació cognitiva dels diferents sentits etc., motivan la creativitat, la interacció amb el grup i el respecte per als gustos i les exposicions de cada nen/a, 

Calendari setmanes

CALENDARI SETMANES
# Setmana CalendariDillunsDivendres
2729-juny3 juliol
286 -jul10-jul
2913-jul17-jul
3020-jul24-jul
3127-jul31-jul
323-ag7-ag
3310-ag14-ag

Horaris, Preus i Descomptes

 HORARIS CAMPUSPVPA*B*C*
MADe 08:30 a 13:30105€100€95€90€
MDDe 08:30 a 15:00130€124€118€110€
MTDe 08:30 a 17:00165€157€149€140€

DESCOMPTES:
A) Socis o Germans o Setmanes consecutives.
B) Socis i/o Germans i/o Setmanes consecutives.
C) Socis, Germans i Setmanes consecutives.

Horari “tipus” setmanal

Hi ha altivitats previstes per portar-se a terme a l’exterior i altres a l’interior, per tant, ens adaptarem a les condicions regnants de cada dia i cada moment.

IniciFinalACTIVITATSESPAIS
08:3009:00ACOLLIDAExplicarem que farem durant el dia.
Aprendrem a observarem el cel i les indicaciosn de la natura per valorar quin dia meteorologicament parlant ens espera.
Estirarem la musculatura per escalfar-la
09:0011:00ACTIVITATS MARÍTIMESConeixerem el vaixells de vela de l’Escola, els muntarem, els navegarem, ens banyarem amb l’armilla posada, farem bodyboard
11:0011:30ESMORZARCada nen el portarà de casa.
11:3013:30EXCURSIÓ / TALLERS DIRIGITS / JOCS D’AIGUAPossibilitat de fer varies sortides diferents al parc natural d’Els Muntanyans del costat del club per conèixer i observar la flora i la fauna que hi habita.
Podrem fer tallers creatius amb objectes trobats i/o reciclats per fabricar jocs, mòbils, regals…
També podrem jugar amb globus d’aigua, a fer de mariner i pirates a les embarcacions ja preparades per als nens i nenes del campus.
13:3015:00DINARDinarem tots junts al restaurant del club.
15:0016:30TALLERS DIRIGITS / JOCS D’AIGUASeguirem aprofitant la tarda per aprendre, jugant i divertint-nos molt.
16:3017:00ACOLLIDARecollirem i posarem ordre per trobar-nos-ho tot ben posat per al següent dia fins que arribin els pares, mars i tutors a recollir-nos!
I els hi explicarem el què he fet.

Monitors

L’equip de monitors del Campus està format per un director del Campus i varis monitors titulats.

Els nostres monitors són persones adequadament tituladesaltament compromeses i de contrastada formació,  experiència i sensibilitat, tant en campus esportius, com en colònies, com en casals d’estiu.
Treballem per sota de la rati que marca la llei , que vol dir que cada monitor te al seu càrrec menys nens  per tal de donar la màxima seguretat, atenció i confort als infants.

Com també passa a l’Escola de Vela, disposem de persones voluntàries sense cap compromís i de forma puntual/adicional, que col·laboren quan poden i amb el que poden, però mai interfereixen en les tasques i responsabilitats pròpies de l’equip de monitors.

Material i Recomanacions

 • Ser puntual en la entrega i recollida dels infants.
 • S’haurà de portar l’esmorzar de casa.
 • Addicionalment, recomanem que es porti:
  • Vestit de bany, tovallola i calçat lligat que es pugui mullar.
  • Roba de recanvi.
  • Crema solar
  • Ampolla d’aigua (de plàstic o del Decathlon per reomplir)